Over ons

Industriesporen zijn vaak de levensader van een bedrijf. Ze moeten daarom altijd veilig en beschikbaar zijn. Dat regelen wij met betrouwbaar onderhoud.

Strukton Rail Short Line beheert ruim 150 spooraansluitingen waarop het hoofdspoor via aftakwissels afbuigt naar een industrielijn. Industriepartners gebruiken deze lijnen voor de aan- en afvoer van grondstoffen en eindproducten. Voor hen treden we op als spoorbeheerder. Wij nemen alle zorgen over de beschikbaarheid van het spoor uit handen.

24/7 Continuïteit

We monitoren en schouwen het industriespoor en passen waar nodig onderhoud en vernieuwing toe. Op basis van een instandhoudingsdocument zorgen we dat het spoor altijd veilig en betrouwbaar is. Met ons concept van smart maintenance en asset management (volgens het iso certificaat 55001) kunnen we onderhoud steeds beter voorspellen. Dat bespaart kosten en geeft helderheid naar de toekomst. We houden het spoor optimaal beschikbaar voor het goederenvervoer en garanderen zo dat de industriële processen 24/7 door kunnen gaan.

“We houden het spoor optimaal beschikbaar voor het goederenvervoer en garanderen zo dat de industriële processen 24/7 door kunnen gaan”

Kostenefficiënt

Onze partners bevinden zich onder meer in de petrochemie, staal- en kolenindustrie. Met hen gaan wij overeenkomsten aan voor de lange termijn. Langdurig afschrijven is kostenefficiënt en maakt het spreiden van investeringen mogelijk. We zorgen voor zowel de huur, het onderhoud als de vernieuwing van het industriespoor (HOV).

Schoner dan wegvervoer

De verwachting is dat goederenvervoer via het spoor een enorme boost krijgt. Als een van de meest duurzame vervoersmiddelen kan de trein bijdragen aan ambities om CO2-uitstoot te verminderen. Samen met de heel gunstige kosten-batenverhouding maakt dat het goederenvervoer per spoor een interessant alternatief voor wegvervoer. Wij zijn voorbereid op de modal shift naar het spoor!

Preventief onderhoud

Ons concept voor smart maintenance van industrielijnen is toegespitst op voorspelbaarheid. Dankzij continue monitoring kunnen we vaker preventief dan correctief onderhoud doen. Onze internationale ervaring met klimaatschommelingen – van de Zweedse kou tot de hitte in Australië – komt daarbij goed van pas. Daardoor weten we hoe spoor zich gedraagt onder wisselende omstandigheden. Zo bieden we pure ontzorging.

Wij staan voor

Pagina

Kwaliteit

Lees meer
Lees meer over Kwaliteit

Pagina

Duurzaamheid

Lees meer
Lees meer over Duurzaamheid

Pagina

Veiligheid

Lees meer
Lees meer over Veiligheid